(0)

Czerwone porzeczki liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Czerwone porzeczki są bogate w witaminę C, która ma istotne właściwości ochronne i przeciwutleniające. Duża ilość potasu oraz witaminy PP przeciwdziałają nadciśnieniu oraz pomagają w regulowaniu poziomu cholesterolu we krwi. Czerwone porzeczki zawierają również pektyny (rozpuszczalny błonnik), które wspomagają funkcjonowanie jelit i dbają o rozwój zdrowej mikroflory jelitowej, poprawiają też ich perystaltykę, leczą niestrawność. Podobnie jak czarne porzeczki są źródłem antyoksydantów, które usuwają z naczyń wolne rodniki odpowiedzialne za ich mechaniczne uszkodzenia.
Liofilizacja (suszenie za pomocą wymrażania) zapewnia zachowanie 100% wartości świeżych owoców.


Skład: 100% czerwone porzeczki, nie zawierają konserwantów


Średnie wartości odżywcze (w 100 g):
Wartość energetyczna: 1211 kJ/289 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 37 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,16 g


Kraj pochodzenia: Polska

Waga:
8.50

Pozostałe w kategorii

Agrest liofilizowany

naturalny, niesłodzony

Czarne porzeczki liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Czerwone porzeczki liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Jagody leśne liofilizowane

czarne, naturalne

Jeżyny liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Maliny liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Owoce rokitnika liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Poziomki liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Śliwki węgierki liofilizowane

połówki, naturalne, niesłodzone

Truskawki liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Truskawki liofilizowane, plastry

naturalne, niesłodzone

Żurawina liofilizowana

naturalna, niesłodzona

Koszyk

Suma: 0.00 PLN