Migdały

Migdały są bogatym źródłem substancji odżywczych. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, witaminę E i amigdalinę. Dzięki unikalnej kompozycji, migdały korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, obniżają poziom cholesterolu, zwalczają wolne rodniki oraz zapobiegają tyciu.


Skład: Migdały

Średnie wartości odżywcze (w 100g):
Wartość energetyczna: 2497kJ/604 kcal
Tłuszcze: 52,0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,7 g
Węglowodany: 7,6 g
w tym cukier : 4,9 g
Błonnik: 13,0 g
Białko: 20,0 g
Sól: 0,04 g

Kraj pochodzenia: USA

Waga:
7.90

Pozostałe w kategorii

Migdały
Migdały blanszowane
Migdały prażone lekko solone.
prażone, lekko solone
Nerkowce
duże
Nerkowce prażone, solone
Orzechy brazylijskie
Orzechy laskowe łuskane
Orzechy laskowe prażone
Orzechy makadamia
duże
Orzechy pekan
Orzechy piniowe
Orzechy włoskie
extra light, łuskane

Koszyk

Suma: 0.00 PLN